Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18119262 www.bgdnes.bg

Американските риби отдавна треперят от Христо Стоичков

Камата на риболов в океана с луксозна яхта

Със страхотен улов се похвали футболната легенда Христо Стоичков. Той влезе с приятели в океана край американските брегове. Групата използва луксозна яхта, предназначена специално за риболов.

"Отличен ден, много слънце и риба", възкликва Камата, облечен в червена тениска с изобразена риба на нея. Трофейният улов на Стоичков е от вида баракуда. Това е хищна риба, която се среща в по-топли тропически и субтропични води. Тези свирепи морски хищници са известни с острите си като бръснач зъби, което ги прави едни от най-страховитите ловци в океана. С репутация на агресивни и бързи плувци баракудите са на върха на хранителната верига в своите водни местообитания. Те ловуват от засада, като често дебнат близо до рифове, ями или подводни структури и използват невероятната си скорост, за да нападнат нищо неподозиращата плячка. През юли 2019 г. във водите край бреговете на Форт Додж, Флорида, американският рибар Арин Лонг чупи световния рекорд, като улавя баракуда с колосално тегло от 35,3 килограма и дължина 176 сантиметра.

Реклама

Стоичков е запален риболовец още от времето, когато беше действащ футболист в американската МЛС. Камата тогава бил специалист в улова на шарани в Америка. Това разкрива неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов.

"Ходих един месец в Чикаго още докато Ицо риташе там. Той първо беше по-страстен ловец, по-трудно стана рибар. Отидохме по семейно на гости, той живееше на около 25-30 км от центъра на града, където е базата на отбора", спомня си Наско Узунов пред "България Днес".

"Тренираха само сутрин. Прибираше се от тренировка и всеки Божи ден беше за риба. Там във всеки квартал има изграден язовир за спортен риболов, с пейки, с масички, с кошчета за боклук. Хванат ли те, че си оставил нещо неизхвърлено, тежко ти и горко. Ицо има риболовен билет. Водата там - кристално чиста. Шаранът никой не го признава, само ние и поляците. Закачихме тогава 2-3 гигантски шарана, бяха сигурно на по 10 години. Като взехме да ги пържим, месото им се обръща от костите", разказа с умиление един от най-добрите ни съдии за всички времена.

Още следващата седмица Стоичков се прибира отново в България. Той заедно с друг герой от САЩ '94 - Красимир Балъков, ще вземат участие в престижен голф турнир. Надпреварата за първи път ще се проведе в Пирин Голф & Кънтри Клуб от 14 до 16 юни и ще събере топголфъри от цяла Европа на възраст над 50 години.

Четете още

Комунистическото величие Георги Йорданов спасил Стоичков

Комунистическото величие Георги Йорданов спасил Стоичков

Ето с кого Стоичков гледа боя между Фюри и Усик

Ето с кого Стоичков гледа боя между Фюри и Усик

Стоичков и Гонзо се върнаха на терена, вижте къде

Стоичков и Гонзо се върнаха на терена, вижте къде

Христо Стоичков се появи на НЕОЧАКВАНО място, вижте къде е (СНИМКА)

Христо Стоичков се появи на НЕОЧАКВАНО място, вижте къде е (СНИМКА)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама