Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18305269 www.bgdnes.bg

Нико Тупарев на тайна молитва с Ивайла Бакалова

Продуцентът е член на "домашна група" към протестантска църква, моли се на Исус в частни апартаменти

Продуцентът Нико Тупарев от години посещава т.нар. "домашни сбирки" на протестантската църква, научи в. "България Днес". В учението го вкарала дизайнерката художник Диляна, която продуцентът наел преди години да обзаведе двуетажния му дом в полите на Витоша. При всяка среща тя опитомявала телевизионния магнат в Божието слово и във вярата в Исус Христос.

Реклама

"След като Диляна му даде да изчете Евангелието, той стана чест гост на нашите сбирки", разказват просветени. Ритуалите им се провеждат всяка неделя в нечий дом. Обикновено домакини на сбирките са по-заможните симпатизанти на християнското движение. Сред членовете на "домашната група" към протестантската църква има архитекти, адвокати, инженери, бизнесмени, предприемачи и дори бивша плеймейтка, която станала вярваща след емоционален срив.

Церемониите включват групови и индивидуални молитви, а след това срещата на протестантите продължава с хапване, пийване на бели вина и сладки раздумки най-вече на тема Исус.

"Нико никога не е идвал в компанията на съпругата си Екатерина, не е водил и сина си Тома", категорични са протестанти и допълват: "На сбирките в дома на Диляна винаги идваше в компанията на Ивайла Бакалова, двамата са много близки приятели. Компания им правеха съпругът на Ивайла - Веско, и бебето им Вяра".

Според просветените в доктрината на Мартин Лутер обаче Нико Тупарев е разделен от години физически и духовно със законната си съпруга Катя, защото: "Когато Нико купи преди години къщата и нае Диляна да направи дизайн, живееше само с доведена си дъщеря Нора, която обожава и обича истински като родно дете, а и момичето му отвръща със същите чувства, уважение и симпатии. По това време си имаше една доста по-млада от него любовница, която обаче не се разбра с Нора. Детето много ревнуваше Нико и след скандал гаджето на Нико си тръгна, защото той не я защитил от нападките на Нора", разказват протестанти. След като любовницата си събрала куфара и изчезнала, Нико се отказал да обзавежда втория етаж на къщата, която и до днес е на голи стени, а той обитава само приземния етаж.

"В момента Нора следва в Лондон и Нико се оплакваше, че плаща огромни суми 40 000-50 000 паунда годишно за таксата й за университет и за покриване на всичките й разходи", разказват религиозните съмишленици на продуцента.

Въпреки че е регулярен гост на "домашните групи", Нико и до днес не е станал пълен член на протестантската църква. "За да стане такъв, трябва да мине през процедура по изповядване на греховете, да положи изпит върху Евангелието и да докаже истински вярата си в Исус Христос", разказват протестанти.

 

Четете още

Всички от "измамените" стоят зад Нико Тупарев

Всички от "измамените" стоят зад Нико Тупарев

Нико Тупарев ПРОГОВОРИ: Искат да ми вземат фирмите и имуществото, обслужват престъпни схеми

Нико Тупарев ПРОГОВОРИ: Искат да ми вземат фирмите и имуществото, обслужват престъпни схеми

Венци Мицов за Брендо и Нико Тупарев: Всичко изглежда като недоразвит сюжет на Йожен Йонеско

Венци Мицов за Брендо и Нико Тупарев: Всичко изглежда като недоразвит сюжет на Йожен Йонеско

Пуснаха Нико Тупарев от ареста!

Пуснаха Нико Тупарев от ареста!

Реклама
Реклама
Реклама