Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18305841 www.bgdnes.bg

ИЗНЕНАДА! Новият патриарх Даниил кръщава сина на Луиза Григорова

Новият патриарх Даниил кръщава сина на Луиза Григорова и режисьора Мартин Макариев.

Това се случва по времето, когато духовникът е Видински митрополит. Тайното кръщение малкия Бран е извършено в храм в китното селце Гомотарци, на 15 км от Видин.

"От този наш голям ден не бях споделяла нищо. Запазихме си го тогава за нас. Тези дни се върнах към снимките и реших да кача няколко. Светото кръщение на Бран. Беше в църквата "Свети апостоли Петър и Павел" във видинското село Гомотарци. Кръщението е водено от митрополит Даниил Видински. Беше много лично, вълнуващо и чисто преживяване. Добавихме и още един член към семейството ни - Андрей, кръстника на Бран, който така или иначе е един от най-близките ни хора. Така случваме винаги най-съкровените си празници - семпло, пълно с много любов! Благодарна съм за семейството, което имам!", изповяда тогава актрисата от "С река на сърцето" и "Откраднат живот".

Реклама

Даниил беше избран на втори тур патриарх, след като вчера събра повече гласове от Врачанския митрополит Григорий.

Даниил Видински спечели балотажа с 69 гласа, а Григорий Врачански събра 66 от гласовете. Недействителните бюлетини бяха три. Във вота участваха общо 138 делегати.

Митрополит Даниил оглавяваше Видинска митрополия повече от шест години. Преди това бе викарий на митрополита на САЩ, Австралия и Канада Йосиф. Роден е в Смолян със светското име Атанас Николов. Канонически е утвърден за Видински митрополит на 4 февруари 2018 г.

Завършва основно и средно образование в родния си град и през 1996 г. записва да учи английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". На следващата година се прехвърля в Богословския факултет на СУ.

Междувременно е приет като послушник в Хаджидимовския манастир "Св. Георги" под духовното ръководство на тогавашния Неврокопски митрополит Натанаил. Той го и постригва в монашество през лятото на 1999 г., след което Даниил е ръкоположен за йеродякон. Смятан е за близък на Московската патриаршия.

Близките до него го описват като смирен и благ човек, който е един истински монах и дарява лични средства за строителството на храмове.

За избора на нов духовен лидер на православните българи у нас пристигна Вселенският патриарх Вартоломей. За службата в столичния храм "Св. Неделя" дойде и бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Църквата му отдава голямо значение като най-високопоставен сред миряните, а духовенството го нарича "Ваше Величество". Симеон често чете "Символ верую" по време на служби по големите християнски празници. Царят доведе в храма и престолонаследника княз Борис.

Четете още

Имаме НОВ ПАТРИАРХ, неговото име е...

Имаме НОВ ПАТРИАРХ, неговото име е...

Първият тур приключи: Григорий Врачански и Даниил Видински с най-много гласове при избора на нов патриарх

Първият тур приключи: Григорий Врачански и Даниил Видински с най-много гласове при избора на нов патриарх

Луиза Григорова: С Весела Бабинова сме пинчерки

Луиза Григорова: С Весела Бабинова сме пинчерки

(СНИМКИ) Луиза Григорова е МЕГА СЕКСИ на плажа

(СНИМКИ) Луиза Григорова е МЕГА СЕКСИ на плажа

Реклама
Реклама
Реклама