Мексиканско бурито
Необходими продукти:
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
100 г червен боб
50 г царевица
300 г телешка кайма
4 питки за бурито
риган
зехтин
сол
черен пипер
2 домата
4 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Задушаваме намачканите скилидки чесън и нарязания на дребно кромид лук с малко зехтин и сол. Добавяме каймата и запържваме до златисто. Малко преди да е готова, добавяме сварената царевица, сварения червен боб и обелените и нарязани на кубчета домати. Добавяме риган и черен пипер на вкус. На тигана запичаме питките от двете страни. Сервираме, като върху всяка питка поръсваме настъргания кашкавал, плънката и завиваме плътно като палачинка.
Поръсваме с майонеза и със ситно нарязан магданоз по желание. Можем да добавим и сос табаско.
Реклама
Реклама