Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7446570 www.bgdnes.bg

Катми с мая

Необходими продукти:

1/2 кг брашно

100 г масло

1 ч.ч. прясно мляко

1 1/2 ч.ч. вода

1 жълтък

15 г мая

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Маята се смесва със захарта и се разтваря във водата. Прибавят се брашното и солта. Забърква се тесто с гъстотата на боза и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си. После с черпак се сипва от сместа в съд с гореща мазнина, като непрекъснато мажем съда с масло и разбит жълтък. Катмите се изпичат и от двете страни до порозовяване. Нареждат се в намаслена тава, като всяка катма се ръси с леко подсолена вода и се маже с масло.

Катмите се оставят да изстинат и се заливат с горещото мляко. Изчакват се да набъбнат и да омекнат добре, след това се нарязват на квадрати и се сервират.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама