Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7437315 www.bgdnes.bg

Ароматна ципура на фурна

Необходими продукти:

2 риби ципура - цели

1 бр. лимон

щипка розмарин

4-5 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

черен пипер, сол

1/2 връзка магданоз

100 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства и измива. Посолява се отвън и отвътре. Слага се в тава, предварително постлана с хартия за печене. Правят се два напречни разреза на самата риба, за да могат подправките да се просмучат в нея. Приготвя се смес от подправките: счукания чесън, розмарина, черния пипер, магданоза и сока от половината лимон. Поръсваме рибата със зехтина, намазваме я със сместа от подправки отвън и отвътре, поръсваме и виното. Нарязваме останалия половин лимон на резени и подреждаме върху рибата. Оставяме половин час да се напои. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 40 минути на 200 градуса и още 10 минути без фолиото с вентилатор, за да получи рибата коричка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама