Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7426794 www.bgdnes.bg

Пикантни кюфтета

Необходими продукти:

600 г свинска кайма

400 г телешка кайма

100 мл. вода

4 стръка пресен лук

1/2 връзка магданоз

1/2 ч.л. чубрица

1 щип. черен пипер

1 ч.л. кимион

1 сушена люта чушка

сол

Начин на приготвяне:

Ситно нарязаните магданоз и лук се смесват с подправките и двата вида кайма. След това постепенно се добавя водата, като се размесва много добре. Каймата се оставя да престои за една нощ в хладилник, като се покрива с фолио, за да не изсъхне. След това каймата се размесва повторно и отново се оставя в хладилник за още няколко часа. Накрая с мокри ръце се оформят кюфтета, които се пекат от двете страни на предварително добре загрята скара. Сервират се топли с гарнитура по избор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама