Пикантни кюфтета
Необходими продукти:
600 г свинска кайма
400 г телешка кайма
100 мл. вода
4 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 ч.л. чубрица
1 щип. черен пипер
1 ч.л. кимион
1 сушена люта чушка
сол
Начин на приготвяне:
Ситно нарязаните магданоз и лук се смесват с подправките и двата вида кайма. След това постепенно се добавя водата, като се размесва много добре. Каймата се оставя да престои за една нощ в хладилник, като се покрива с фолио, за да не изсъхне. След това каймата се размесва повторно и отново се оставя в хладилник за още няколко часа. Накрая с мокри ръце се оформят кюфтета, които се пекат от двете страни на предварително добре загрята скара. Сервират се топли с гарнитура по избор.
Реклама
Реклама