АГНЕШКО СЪС СПАНАК И ОРИЗ
Необходими продукти:
500-600 г агнешко месо
2 глави лук или 1 връзка зелен лук
1 ч.ч. ориз
500 г спанак
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. джоджен
2-3 домата
1-2 л. олио, сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на порции и се сварява. Бульонът се прецежда. През това време се задушава ситно нарязаният лук в малко олио, вода и сол. Когато омекне, се добавя измитият ориз и леко се запържва. Добавя се червеният пипер. Слагат се 4 ч.ч. от бульона, месото и нарязаният спанак. Когато оризът е готов, се добавят нарязаните на дребно домати. Вари се, докато омекнат. Накрая се прибавя и джодженът.
Реклама
Реклама