Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7420909 www.bgdnes.bg

Телешко месо със зеленчуци на пара

Необходими продукти

100 мл десертно вино "Марсала"

4 щипка черен пипер млян

2 с.л. олио

1 с.л. сол

1 бр. лимон

4 с.л. зехтин

300 г моркови

300 г броколи

300 г целина

4 бр. картофи

800 г телешко месо

300 г зеле бяло

Начин на приготвяне:

Вземете телешко месо от плешката. Посолете със сол и черен пипер и олио. Оставете месото да се маринова за 1 час. Запържете от всички страни до розово. Изсипете виното, оставете да изври алкохолът, сипете 1 чаша вода и сложете месото под капак да се пече във фурната. Ако се налага, долейте още вода, докато омекне месото. Когато то е готово, пригответе зеленчуците.

В тенджера за варене на пара сложете картофите да се варят във водата. Върху решетката наредете нарязаното на едри парчета зеле, морковите и целината. Броколите сложете най-накрая за 10 минути.

Готовите зеленчуци наредете в голяма чиния, посолете и полейте обилно със зехтин и лимонов сок. Добавете месото и сервирайте.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама