Телешко месо със зеленчуци на пара
Необходими продукти
100 мл десертно вино "Марсала"
4 щипка черен пипер млян
2 с.л. олио
1 с.л. сол
1 бр. лимон
4 с.л. зехтин
300 г моркови
300 г броколи
300 г целина
4 бр. картофи
800 г телешко месо
300 г зеле бяло
Начин на приготвяне:
Вземете телешко месо от плешката. Посолете със сол и черен пипер и олио. Оставете месото да се маринова за 1 час. Запържете от всички страни до розово. Изсипете виното, оставете да изври алкохолът, сипете 1 чаша вода и сложете месото под капак да се пече във фурната. Ако се налага, долейте още вода, докато омекне месото. Когато то е готово, пригответе зеленчуците.
В тенджера за варене на пара сложете картофите да се варят във водата. Върху решетката наредете нарязаното на едри парчета зеле, морковите и целината. Броколите сложете най-накрая за 10 минути.
Готовите зеленчуци наредете в голяма чиния, посолете и полейте обилно със зехтин и лимонов сок. Добавете месото и сервирайте.