Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7418628 www.bgdnes.bg

Селска супа с агнешко

Необходими продукти:

1/2 кг агнешко месо

1/2 кг гъби

50 г масло

2 стръка пресен лук

1 стрък пресен чесън

4 с.л. ориз

1 с.л. брашно

1 домат

2 л. вода

магданоз

джоджен

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се нарязва на малки парчета, поставя се в тенджера и се залива с вода. Оставя се да къкри на тих огън за около 50-60 минути, докато месото е почти готово. По средата на готвенето се добавят нарязаните на едро гъби. В тиган с масло се задушават ситно нарязаните лук и чесън. След 2-3 минути се добавят 1 чаша от бульона и настърганият домат. Разбърква се и се добавя оризът. Щом поеме от водата, се добавя и пресятото брашно. Разбърква се и запръжката се добавя към супата. Готви се още 5-6 минути, докато оризът е напълно готов и се овкусява със сол, пипер и накълцани магданоз и джоджен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама