Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7414909 www.bgdnes.bg

ПЪРЖОЛИ ЗА ВЕЛИКДЕН

Необходими продукти:

1,5 кг свинско филе - цяло парче

250 г кашкавал

300 г пушен бут, шунка или бекон

300 г гъби печурки

1 кг картофи

250 г прясно мляко

150 г масло

чубрица, черен пипер, вегета, сол, лимонов сок, соев сос, горчица

Начин на приготвяне:

Парчето свинско филе се нарязва на пържоли, но не до края, за да се получат джобове. Подправките се смесват и с тях се намазва месото. Завива се във фолио и се оставя да отлежи 5-6 часа. Между всяка пържола се поставя парче кашкавал и бекон. Така приготвеното месо се поставя по средата на намазана с масло тава. Около него се разпръскват гъбите, отстрани половинките картофи, върху които се поставя по малка бучица масло. Заливаме всичко с прясното мляко. Печем един час под фолио на 250 градуса и 15 минути без фолио.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама