ПЪРЖОЛИ ЗА ВЕЛИКДЕН
Необходими продукти:
1,5 кг свинско филе - цяло парче
250 г кашкавал
300 г пушен бут, шунка или бекон
300 г гъби печурки
1 кг картофи
250 г прясно мляко
150 г масло
чубрица, черен пипер, вегета, сол, лимонов сок, соев сос, горчица
Начин на приготвяне:
Парчето свинско филе се нарязва на пържоли, но не до края, за да се получат джобове. Подправките се смесват и с тях се намазва месото. Завива се във фолио и се оставя да отлежи 5-6 часа. Между всяка пържола се поставя парче кашкавал и бекон. Така приготвеното месо се поставя по средата на намазана с масло тава. Около него се разпръскват гъбите, отстрани половинките картофи, върху които се поставя по малка бучица масло. Заливаме всичко с прясното мляко. Печем един час под фолио на 250 градуса и 15 минути без фолио.