Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7388720 www.bgdnes.bg

Пиле по китайски

Необходими продукти:

1/2 кг пилешко месо

1 ч.ч. пилешки бульон

1 ч.л. захар

2 с.л. нишесте

2 белтъка

2 с.л. бяло вино

1 ч.ч. олио

1 с.л. къри

сол

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се реже на късчета и се залива с виното. Оставя се за 10 минути, след което се изсипват отгоре му разбитите белтъци с нишестето и се разбърква добре. На силен огън се изпържва в нагорещена мазнина месото до светлокафяво и се отцежда настрана. Към останалата мазнина в тигана се добавят бульонът, солта, захарта, кърито и останалото от месото вино. Оставя се сосът да заври и се добавя нишестето, за да сгъсти сосът. Няколко минути преди да е готово ястието, месото се връща в соса и се разбърква добре

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама