Пиле по китайски
Необходими продукти:
1/2 кг пилешко месо
1 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.л. захар
2 с.л. нишесте
2 белтъка
2 с.л. бяло вино
1 ч.ч. олио
1 с.л. къри
сол
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се реже на късчета и се залива с виното. Оставя се за 10 минути, след което се изсипват отгоре му разбитите белтъци с нишестето и се разбърква добре. На силен огън се изпържва в нагорещена мазнина месото до светлокафяво и се отцежда настрана. Към останалата мазнина в тигана се добавят бульонът, солта, захарта, кърито и останалото от месото вино. Оставя се сосът да заври и се добавя нишестето, за да сгъсти сосът. Няколко минути преди да е готово ястието, месото се връща в соса и се разбърква добре
Реклама
Реклама