Салата със зелен боб
Необходими продукти:
300 г зелен боб
1 и 1/2 л вода
сол
6 с.л. тахан
4 ч.л. захар
4 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
4 ч.л. бяло пилешко месо
Начин на приготвяне:
Ако се ползва пресен зелен боб, трябва да му се отрежат връхчетата и всяко стръкче да се нареже на парчета по 5 см дължина. Нарязаните бобчета се кипват във вряща подсолена вода за 3-5 минути - колкото да променят цвета си и да поомекнат, след което се пускат в ледена вода за кратко, отцеждат се и се подсушават. Таханът, захарта, соевият сос, месото се смесват в голяма купа и се разбиват. Прибавя се зеленият боб. Салатата се поднася топла или със стайна температура.
Реклама
Реклама