Доматена салца
Необходими продукти:
домати - 3 големи
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
зехтин - 40 - 50 мл
босилек - шепа пресни листа, може и магданоз
черен пипер
бял пипер
червен пипер - 1 щипка
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете доматите, обелете лука и чесъна, измийте босилека или магданоза. Ако обичате, може да използвате и кориандър, както и сока на половин лайм.
Всичко се нарязва на едри парчета и се пасира за кратко в кухненски робот. Не трябва да става на пюре, а да има по-едри парченца.
Ако нямате робот, просто нарежете всичко на ситно и го смесете със зехтина и подправките, които се добавят на вкус.
Реклама
Реклама