Магданозена супа
Необходими продукти:
1 връзка магданоз
2-3 с. л. олио
2 тиквички
1/2 ч. л. сол
500-600 мл пилешки или зеленчуков бульон
сол и смлян черен пипер
60 мл вино
Начин на приготвяне:
Магданозът се нарязва на ситно. В тенджера се сгорещява мазнината. Задушават се стръковете магданоз за около 5 минути, докато омекнат. Прибавят се почистените и нарязани на дребно тиквички. Посолява се на вкус и се готви 1 минута. Сипват се бульонът и виното. Тенджерата се похлупва и супата се вари на среден огън 10 минути. Прибавят се листата магданоз и всичко се разбърква. Супата се сваля от котлона и леко се охлажда. Пасира се в блендер или с ръчен пасатор.
Реклама
Реклама