Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7372681 www.bgdnes.bg

Магданозена супа

Необходими продукти:

1 връзка магданоз

2-3 с. л. олио

2 тиквички

1/2 ч. л. сол

500-600 мл пилешки или зеленчуков бульон

сол и смлян черен пипер

60 мл вино

Начин на приготвяне:

Магданозът се нарязва на ситно. В тенджера се сгорещява мазнината. Задушават се стръковете магданоз за около 5 минути, докато омекнат. Прибавят се почистените и нарязани на дребно тиквички. Посолява се на вкус и се готви 1 минута. Сипват се бульонът и виното. Тенджерата се похлупва и супата се вари на среден огън 10 минути. Прибавят се листата магданоз и всичко се разбърква. Супата се сваля от котлона и леко се охлажда. Пасира се в блендер или с ръчен пасатор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама