Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7371242 www.bgdnes.bg

Оризов пудинг

с яйчен крем

Необходими продукти:

200 г ориз

1/2 л прясно мляко

150 г захар

100 г стафиди

1 ч.л. лимонова кора

6 жълтъка

150 г захар

1 л. прясно мляко

1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

В тенджера се слагат прясното мляко, половината от захарта и ориза. Сваряват се на слаб огън. В края на варенето се добавят стафидите и настърганата кора на лимона. Сместа се изсипва във форма за печене.

Останалата захар се карамелизира и с нея се полива оризът.

Слага се във фурна и се пече за 20 минути.

Междувременно се приготвя яйчния крем, като за целта млякото и захарта се кипват. Жълтъците се разбиват с малко от затопленото прясно мляко и се добавят на тънка струйка към крема. Щом той се сгъсти, се добавя ванилията и се разбърква. Когато оризовият пудинг се изпече, се прехвърля в чиния за торта и се залива с приготвения яйчен крем.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама