Свинско бонфиле с мащерка
Необходими продукти:
1 кг свинско бон филе
1/2 лимон
2 с.л. зехтин
1/2 с.л. мед
1/2 ч.л. черен пипер
1 скилидка чесън
3 стръка мащерка
сол
Начин на приготвяне:
Месото се измива и нарязва на кръгчета с дебелина 1,5-2 см. Лимонът се изцежда и се смесва с 2 с.л. зехтин, 1 с.л. акациев мед, 1 ч.л. черен пипер и счукана скилидка чесън. Към тях се добавят и стрити 3-те стръка мащерка и щипка сол. Месото се оставя в марината за поне 2 часа. Изважда се непосредствено преди приготвяне и се пържи 3-4 минути от всяка страна в нагорещена мазнина. Сервира се с гарнитура от свежа салата или картофено пюре.
Реклама
Реклама