Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6885334 www.bgdnes.bg

ДРОБ-САРМА С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА

Необходими продукти:

500 г пилешки дробчета

1 ч.ч. ориз

1 ч.л. черен пипер

1 с.л. вегета

джоджен, сминдух

1 глава лук

За заливката:

2 бр. яйца

400 г кисело мляко

сол, щипка сода

Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета се почистват и сваряват. Водата се изхвърля, а дробчетата се измиват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с олио и малко вода. Прибавя се измитият ориз и се пържи, докато стане стъклен. Добавят се дробчетата и подправките. Изсипва се в тава и се залива с 4 ч.ч. вряща вода. Пече се до готовност. Приготвя се заливката от всички продукти, залива се дроб-сармата. Запича се до златисто.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама