ДРОБ-САРМА С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. вегета
джоджен, сминдух
1 глава лук
За заливката:
2 бр. яйца
400 г кисело мляко
сол, щипка сода
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват и сваряват. Водата се изхвърля, а дробчетата се измиват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с олио и малко вода. Прибавя се измитият ориз и се пържи, докато стане стъклен. Добавят се дробчетата и подправките. Изсипва се в тава и се залива с 4 ч.ч. вряща вода. Пече се до готовност. Приготвя се заливката от всички продукти, залива се дроб-сармата. Запича се до златисто.
Реклама
Реклама