Свински джолан с кисело зеле в гювеч
Какво ви е необходимо:
1 голяма кисела зелка; 700 г свински джолан с кост; 1 с.л. свинска мас; 1 с.л. краве масло; 1 ч.л. червен пипер; 1 чушка халапеньо, нарязана на ситно;
3 скилидки чесън, нарязани на половинки; 1 ч.ч. червено вино; няколко листа дафинов лист; черен пипер; 1 ч.л. захар
Pixels Сира
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на ситно. Овкусете джолана с черен и червен пипер от всички страни. Намажете кожата с малко масло и с помощта на нож направете няколко дупки между месото и кожата. В тях сложете скилидките чесън. Намажете дъното и стените на гювеча със свинската мас. Разстелете половината зеле на дъното на гювеча заед- но с половината от нарязаната чушка халапеньо и с част от да- финовите листа. Поръсете с малко червен, черен пипер и за- хар. Захарта се използва, за да убие леко киселото и соленото от зелето. Сложете джолана върху киселото зеле и отгоре завийте с останалото зеле и подправки. Залейте всичко с ча- шата червено вино. Поставете капака на гювеча и го сложете в загрята фурна. Изпечете за няколко часа на бавен огън.
Вижте още рецепти с вино на 24chasa.bg