Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5592131 www.bgdnes.bg

Хумус с моркови

Необходими продукти:
350 г моркови
100 мл зехтин
1 консерва нахут (400 г)
3 скилидки чесън
2 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Морковите се обелват, режат се на кубчета и се слагат в тава. Заливат се с 20 мл зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато омекнат и започнат да се карамелизират - около 30 минути. Кимионът се запича в сух тиган и след това се стрива в хаванче. Чесънът, отцеденият нахут и морковите се смилат в блендер с кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин. Готовият дип се поднася с филийки хляб.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама