Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5583952 www.bgdnes.bg

БИРЕН ХЛЯБ

Необходими продукти:
3 ч.ч. бяло брашно
2 равни с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. бакпулвер
330 мл тъмна бира
50 г масло
2 с.л. настърган кашкавал за поръсване
листата на 3 стръка пресен риган
листата на 3 стръка прясна машерка

Начин на приготвяне:
В купа се разбъркват брашното с бакпулвера, солта, захарта и нарязаните на ситно подправки. Добавя се бирата и се разбърква до получаване на еднородна смес. Маслото се разтопява. Половината се изсипва в тавата и добре се разпределя по стените и дъното. Отгоре се изсипва тестото и се полива с останалото разтопено масло. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около час или докато хлябът се зачерви и клечка за зъби, забита в хляба, излезе суха. 5 минути преди да се извади, хлябът се поръсва с настъргания кашкавал. Сервира се топъл и по желание, намазан с масло.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама