Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5579585 www.bgdnes.bg

Свинско с топено сирене


Необходими продукти:

свинско месо - 1 кг
гъби - 250 г консерва
топено сирене - 5 триъгълничета натурално
червен лук - 1 глава
чубрица
сол
черен пипер
кимион
бульон - 1 ч.ч зеленчуков

Начин на приготвяне:

Свинското се нарязва на тънки парчета и се поръсва със сол, черен пипер и кимион. Нарежда се в широка тава. Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук, добавят се нарязаните гъбки и се овкусяват с подправки. Щом се задушат, сипваме отгоре месото, нареждат се парченца топено сирене и заливаме с бульона или с вода, колкото да покрие продуктите. Печем в загрята фурна на 180 градуса около час - до готовност на месото. Получава се много вкусен сос, а месото е сочно и крехко

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама