Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18144884 www.bgdnes.bg

Легендата Христо Бонев: С Илиан можеше да сме на Евро 2024

Пламен Марков: Франция е фаворит, имат феноменални играчи

"България можеше да играе на европейското първенство, ако Илиан Илиев беше назначен за селекционер на националния отбор преди две години." Това заяви пред "България Днес" легендарният футболист и треньор Христо Бонев в навечерието на Евро 2024. "Старото ръководство на БФС реши да търси треньор извън нашата страна - съжалява Зума. - Резултата го видяхме всички." Помолен да прогнозира бъдещия шампион на Стария континент, Бонев призна, че няма фаворит за първенството.

"Изненади може да има, ако фаворитите си помислят, че може да печелят мачове, без да вложат усилия", предупреди Зума. Христо Бонев, който е последният селекционер, класирал България за световно първенство, вярва, че отборите на Евро 2024 ще очароват запалянковците с красив футбол. "Очаква ни един голям празник на тази вълшебна игра", сигурен е Бонев.

Реклама

Когато България за последен път игра на финалите на европейско първенство преди 20 години в Португалия, наставник беше Пламен Марков. Марков, който като футболист пет години играе във френския елит, днес вярва, че "петлите" имат сили да спечелят Евро 2024.

"В отбора на Дидие Дешан има феноменални играчи и очакванията към тях винаги са големи - коментира Марков. - Фаворитите са ясни, но неведнъж се е случвало именно такива отбори да разочароват. Интересно ще бъде да има изненади. Надявам се да видим добър футбол и всички да се насладим на мачовете."

Големият вратар Георги Велинов: Залагам на Германия и Хърватия

Мартин ХРИСТОВ

Легендарният вратар Георги Велинов залага на Германия като фаворит за спечелване на Евро 2024. Джони очаква силно представяне от Хърватия. "Шахматистите" отново са поставяни извън сметки на мнозина специалисти и анализатори, но това изглежда е любимата им позиция. По вратарската тема, Велинов призна пред "България Днес", че харесва немския стил. "В момента симпатизирам най-силно на Мануел Нойер - сподели Джони. - А от легендарните вратари се възхищавам на неговия предшественик в Бундестима - Сеп Майер."

Четете още

Фенка №1 в света Ивана Кнол: Сама съм!  Идвам в Германия

Фенка №1 в света Ивана Кнол: Сама съм! Идвам в Германия

УАУ! Какво прави Илиан - 6 мача без загуба за България по футбол. Но и 15 без победа освен срещу Танзания

УАУ! Какво прави Илиан - 6 мача без загуба за България по футбол. Но и 15 без победа освен срещу Танзания

Българската следа в Европа: Швейцария обръща "лъвовете" по пътя за Швеция '92

Българската следа в Европа: Швейцария обръща "лъвовете" по пътя за Швеция '92

Историческо! Без Петела на Евро 2024

Историческо! Без Петела на Евро 2024

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама