Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18127380 www.bgdnes.bg

УАУ! Какво прави Илиан - 6 мача без загуба за България по футбол. Но и 15 без победа освен срещу Танзания

Селекционерът на българския национален отбор по футбол на България Илиан Илиев направо преобрази тима. Откакто е начело на "лъвовете" в шест мача нямаме загуба. Нещо немислимо до този момент. Е, да, единствената ни победа в този период е 1:0 над Танзания, както и 5 равенства. В последните си две мача обаче останахме непобедени от състави, които ще играят на Евро 2024. Това определено си е напредък! Днес завършихме 1:1 със Словения, а няколко дни по-рано и 0:0 с Румъния, все като гости.

"Благодарен съм на всички, че се вложиха максимално срещу един добър отбор. Но ние имахме възможност да се представим по-добре в атака. Също така и в прехода подобрихме синхрона. През второто полувреме вкарахме вече по-креативни хора, държахме повече топката. Защото ние сме отбор, на който не му е комфортно само да се защитава", сподели Илиев.

Реклама

"Със сигурност никой не иска да завърши наравно, ако може, да победи. Говорихме за тия равенства с Унгария и със Сърбия, вече го коментирахме този въпрос. Важното е, че футболистите се вложиха максимално, както и го правят. Сега вече в Лигата на нациите трябва да търсим повече победата. Не че днес не я търсихме, но с една идея сме малко по-респектирани от Словения и държахме да не загубим", добави той. 

"И двата мача бяха на такова ниво, че ни дава възможност да трупаме самочувствие, да играем под напрежение. Някои от националите си зачертаха почивката и дойдоха тук, за което съм им благодарен".

По-рано днес се появи информация, че ганайското крило на "Лудогорец" - който има и български паспорт, може да стане национал на страната ни. Самият той даде подобно изявление и обясни, че очаква такова развитие. Но Илиев предупреди, че това е труден, бавен и сложен процес. 

Четете още

Илиан Илиев подписа нов договор с БФС

Илиан Илиев подписа нов договор с БФС

Илиан Илиев: Изграждаме стил

Илиан Илиев: Изграждаме стил

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама