Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18097929 www.bgdnes.bg

Историческо! Без Петела на Евро 2024

Петър Василев отразяваше първенствата от 1992 г.

Един турнир, две телевизии, 51 мача - европейското първенство по футбол започва съвсем скоро, а последните приготовления на отборите са в ход. Същото се отнася и за телевизиите, които ще отразяват шампионата в Германия. В България това са Българската национална телевизия (БНТ) и "Нова броудкастинг груп". Кои обаче ще бъдат лицата на Евро 2024 в българския ефир?

По традиция БНТ ще отдели сериозна част от програмата си на най-голямото футболно събитие за годината. Всеки делничен ден ще има по три предавания по БНТ1, свързани с Евро 2024.

Реклама

"Сутрин с Евро 2024" ще се излъчва между 9.10 и 9.30 ч. с водещ Тереза Мутафчиева, като ще гостуват хора, които не са професионално обвързани с футбола - актьори, музиканти, "Тик-Ток" звезди и др.

"Днес на Евро 2024" е обедното предаване на националната телевизия, което ще се излъчва всеки ден от понеделник до неделя с водещ Иво Бързаков. То ще бъде в диапазона след обедните новини, без гости и с акцент върху новините около мачовете - вероятно състави, атмосфера и пресконференции.

Студийната програма около самите мачове е с традиционното име "Трето полувреме", като ще варира от това в кои часове мачовете. Водещи ще са Радостин Любомиров и Илиян Енев. Дните ще завършват с обзор от 23.30 до полунощ.

Европейското е също като световното, само че европейско

Около мачовете по БНТ отново ще участва и водещата в телевизията Андреа Банда Банда - тя беше част от екипа и за световното първенство през 2022 г.

Гост-анализатори в БНТ ще бъдат бившите национали Красимир Балъков, Илия Груев, Валери Божинов, Благой Георгиев, Велизар Димитров, Станислав Ангелов и Владимир Манчев. Също така и популярният треньор Велислав Вуцов.

"Нова" също ще има няколко сегмента в програмата си, свързани с Евро 2024 - част от сутрешния блок, разширени обедни спортни новини, както и студийна програма около самите среши. Водещи на студиата отново са двойките Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев, Валерия Видева и Ясен Деянов, Велислава Миланова и Борис Мутафчиев.

Реклама

"Към тях ще се присъединят и любими звезди от футболните среди у нас", уточняват от телевизията, но без да дават информация за гост-анализаторите си.

Общо петима души ще има БНТ като пратеници на шампионата в Германия. Там ще са репортерите Десислава Францова и Бюлент Мюмюнов. От германските стадиони мачове пък ще коментират Ивайло Ангелов, Стефан Георгиев и Никола Ибришимов.

Другите коментатори на телевизията за първенството са Иво Бързаков, Калин Гугов, Илиян Енев, Радостин Любомиров и Бюлент Мюмюнов.

Европейското първенство в Германия ще бъде без един от дългогодишните коментатори на националната телевизия - Петър Василев-Петела. Той отразява европейските от 1992 г.

Нова ще има четирима пратеници на турнира в Германия - Петър Виденов, Виктор Врачев, Георги Славчев и Георги Драгоев.

Четете още

Катето Евро изпра килимите на двора

Катето Евро изпра килимите на двора

Бактерия ще предсказва резултата от мачовете на Евро 2024

Бактерия ще предсказва резултата от мачовете на Евро 2024

Сашо Кадиев заведе щерка си в Южна Корея

Сашо Кадиев заведе щерка си в Южна Корея

Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана

Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана

Реклама
Реклама
Реклама