Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/21947571 www.bgdnes.bg

Вижте вкусотиите, които сготвиха звездите през 2025 г.

Може да са с перфектни тела, но и родните знаменитости обичат да си похапват. Ето най-добрите рецепти, които представиха родните инфлуенсъри през годината.

Първото място печели Ая Минкова, която изби рибата с видео за солени мъфини. Те се приготвят много бързо, а у дома започва да ухае като в пекарна, пояснява близначката на Теа - половинката на Наум Шопов-младши.

Реклама

За 12 бр. мъфини са нужни:

3 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

Сол

250 г брашно (или една пъълна чаена чаша догоре)

1 пълна ч.л бакпулвер или ако нямате, 1 ч.л сода в киселото мляко

Кашкавал и сирене – по желание

Може да добавите чубрица, маслини, шунка – каквото спасите от хладилника, препоръчва Ая.

Александра Богданка е друга влогърка, която държи на балансираното хранене. Тя сподели какво е нейното здравословно меню, част от което са протеиновите бонбони с фурми. Моделката ги нарича своя "спасител за сладко", защото са без рафинирана захар и дават много енергия. Взима ги, когато е на снимки, за да не се изкушава от други лакомства.

Необходими съставки:

10-12 големи фурми (пресни, сорт Меджул са най-добри), почистени от костилките

1/2 ч.ч. сурови орехи или бадеми

1 доза протеин на прах (обикновено използва ванилия или шоколад)

1 с.л. чиа семена

1 с.л. сурово кокосово масло (разтопено)

По желание: малко какао или щипка сол за баланс

Начин на приготвяне:

Ядките се мелят в блендер, докато станат на ситни парченца (не на брашно).

Добавят се фурмите, протеинът, чиата и кокосовото масло. Блендират се до получаването на лепкаво тесто.

С мокри ръце се оформят на малки топчета.

На финала се овалват в кокосови стърготини, какао на прах или счукани ядки за разкош.

Оставят се поне за 30 монути в хладилника, за да стегнат.

През 2025 г. голям отзвук имаше и рецептата на Алекс за протеинови палачинки с извара и овесени ядки, представена като част от нейния режим за поддържане на форма.

Инфлуенсърката Антоанет Пепе често показва ежедневието си с четирите си деца. През изминалата година тя популяризира концепцията за готвене на големи порции за седмицата, като сподели рецепта за печени зеленчуци с киноа, която стана вайръл заради практичността си за големи семейства.

Наскоро съпругата на Иво Карамански-младши сподели, че се е отказала да бъде веган поради здравословни причини и вече пак си похапва месце.

Реклама

Ето и нейната рецепта:

Необходими съставки

1 ч.ч. киноа (сварена и отцедена добре)

1 глава броколи (леко сварена на пара и нарязана на много ситно)

2 яйца (за спойка)

1/2 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал (може чедър или моцарела)

2-3 с.л. овесено брашно (или галета, за да стегне сместа)

Подправки: пресен магданоз, чесън на прах, малко сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесване: В голяма купа смесете сварената киноа, ситно нарязаните броколи, настърганото сирене и яйцата.

Овкусяване: Добавете подправките и брашното. Разбъркайте добре, докато се получи лепкава маса, от която могат да се оформят кюфтенца.

Печене: Оформете малки кюфтенца и ги подредете върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-25 минути (докато станат златисто-кафяви).

Да се сервират със сос от кисело мляко, чесън и копър.

Четете още

Ути Бъчваров: Ще оплюят първия със звезда "Мишлен" у нас

Ути Бъчваров: Ще оплюят първия със звезда "Мишлен" у нас

Мила Роберт мирише на чесън, лъха и репетира

Мила Роберт мирише на чесън, лъха и репетира

Емануела носи пълнени чушки на Азис

Емануела носи пълнени чушки на Азис

Чудо! Ергенка сготви мусака

Чудо! Ергенка сготви мусака

Реклама
Реклама
Реклама