Вижте вкусотиите, които сготвиха звездите през 2025 г.
Може да са с перфектни тела, но и родните знаменитости обичат да си похапват. Ето най-добрите рецепти, които представиха родните инфлуенсъри през годината.
Първото място печели Ая Минкова, която изби рибата с видео за солени мъфини. Те се приготвят много бързо, а у дома започва да ухае като в пекарна, пояснява близначката на Теа - половинката на Наум Шопов-младши.
За 12 бр. мъфини са нужни:
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
Сол
250 г брашно (или една пъълна чаена чаша догоре)
1 пълна ч.л бакпулвер или ако нямате, 1 ч.л сода в киселото мляко
Кашкавал и сирене – по желание
Може да добавите чубрица, маслини, шунка – каквото спасите от хладилника, препоръчва Ая.
Александра Богданка е друга влогърка, която държи на балансираното хранене. Тя сподели какво е нейното здравословно меню, част от което са протеиновите бонбони с фурми. Моделката ги нарича своя "спасител за сладко", защото са без рафинирана захар и дават много енергия. Взима ги, когато е на снимки, за да не се изкушава от други лакомства.
Необходими съставки:
10-12 големи фурми (пресни, сорт Меджул са най-добри), почистени от костилките
1/2 ч.ч. сурови орехи или бадеми
1 доза протеин на прах (обикновено използва ванилия или шоколад)
1 с.л. чиа семена
1 с.л. сурово кокосово масло (разтопено)
По желание: малко какао или щипка сол за баланс
Начин на приготвяне:
Ядките се мелят в блендер, докато станат на ситни парченца (не на брашно).
Добавят се фурмите, протеинът, чиата и кокосовото масло. Блендират се до получаването на лепкаво тесто.
С мокри ръце се оформят на малки топчета.
На финала се овалват в кокосови стърготини, какао на прах или счукани ядки за разкош.
Оставят се поне за 30 монути в хладилника, за да стегнат.
През 2025 г. голям отзвук имаше и рецептата на Алекс за протеинови палачинки с извара и овесени ядки, представена като част от нейния режим за поддържане на форма.
Инфлуенсърката Антоанет Пепе често показва ежедневието си с четирите си деца. През изминалата година тя популяризира концепцията за готвене на големи порции за седмицата, като сподели рецепта за печени зеленчуци с киноа, която стана вайръл заради практичността си за големи семейства.
Наскоро съпругата на Иво Карамански-младши сподели, че се е отказала да бъде веган поради здравословни причини и вече пак си похапва месце.
Ето и нейната рецепта:
Необходими съставки
1 ч.ч. киноа (сварена и отцедена добре)
1 глава броколи (леко сварена на пара и нарязана на много ситно)
2 яйца (за спойка)
1/2 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал (може чедър или моцарела)
2-3 с.л. овесено брашно (или галета, за да стегне сместа)
Подправки: пресен магданоз, чесън на прах, малко сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесване: В голяма купа смесете сварената киноа, ситно нарязаните броколи, настърганото сирене и яйцата.
Овкусяване: Добавете подправките и брашното. Разбъркайте добре, докато се получи лепкава маса, от която могат да се оформят кюфтенца.
Печене: Оформете малки кюфтенца и ги подредете върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-25 минути (докато станат златисто-кафяви).
Да се сервират със сос от кисело мляко, чесън и копър.