САЛАТА ОТ КОРЕНОПЛОДНИ
Необходими продукти:
200 г червено грозде, срязано на половинки
200 г целина, едро настъргана
2 ябълки, нарязани на пръчици
200 г земна ябълка, нарязана на тънко
1 бяла ряпа, едро настъргана
100 запечени орехи на едро
Зърна за гарниране от нар
За соса:
1 л. горчица
100 мл олио
кора от лимон, лимонов сок, мед, смлян черен пипер, щипка сол
Начин на приготвяне:
Всички плодове и зеленчуци се разбъркват заедно. За соса всички продукти се разбиват заедно. Подправя се, ако има нужда, с още сол, черен пипер и лимонов сок. Поръсва се с орехите и зърната от нар и се разбърква. Върви си с чаша бяло вино.
Реклама
Реклама