СВИНСКО С КАРТОФИ
Необходими продукти:
600 г свинско месо
6 бр. картофи
4 бр. червена чушка (печени)
3 гл. лук
3 бр. моркови
1 с.л. брашно
2 ч.л. червен пипер
1 бр. дафинов лист
сол (на вкус)
черен пипер (на вкус)
олио
Начин на приготвяне:
Нарязаното на парчета месо се запържва в горещото олио и след това се задушава под капак с малко вода. Лукът, морковите и чушките се нарязват и се прибавят към месото. След 10 мин. прибавяме брашното и подправките, разбъркваме, доливаме 300 мл вода и оставяме ястието да ври на слаб огън. Обелваме и нарязваме картофите и ги добавяме. Ястието продължава да ври до готовност, като при нужда се добавя още вода.
Реклама
Реклама