ШОКОЛАДОВИ КЕКСЧЕТА
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
3/4 до 1 ч.ч. какао
1 ч.ч. гореща вода + 1 ч.л. кафе
1/2 ч.ч. олио
1 бр. яйце
1 ч.л. оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150-160 градуса. Сложете хартийки за кексчета във формички. В голяма купа смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте с тел (така също могат и да се пресеят). Към сухите съставки прибавете и мокрите и разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес. Разпределете тестото във формичките, като не ги пълните повече от 2/3. Печете, докато мушната клечка за зъби в кексчето не излезе суха. Кексчетата трябва да са сочни и плътни и е добре да ги сервирате без глазура.
Реклама
Реклама