ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
2-3 глави лук
2-3 бр. чушки
2-3 бр. моркови
2-3 бр. домати
5-6 скилидки чесън
1 ч.ч. вино
олио, чубрица, магданоз
брашно, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Дробчетата се измиват и се подсушават. Овалват се в брашно и се слагат в добре намазнена с олио тава. Поставят се в загрята на 250 градуса фурна и се запичат. Лукът се нарязва, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите се настъргват. Изважда се тавата с дробчетата, отгоре се слагат всички зеленчуци, подправя се със сол, черен пипер и чубрица, налива се една чаша вино и една чаша вода и се слага отново във фурната. Пече се 30-40 минути. Поднася се поръсено с нарязан пресен магданоз.
Реклама
Реклама