Постен шоколадов крем с ябълки
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
ябълки - 4 бр
вода - 1/2 ч.ч..
мед - 1 с.л.
какао - 1 с.л.
канела - 1 щипка
сода - 1 щипка
бадемово мляко - 3 с.л.
нишесте - 1 с.л. - натурално
HOSSO - 1/2 ч.л.
орехи - за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Сипваме ги в тенджера с незалепващо покритие. Добавяме водата и кипваме.
Варим 5-6 минути и добавяме меда, канелата и содата. От содата сместа ще се разпени, така че трябва енергично да се бърка.
Варим още 2-3 минути и сипваме бадемовото мляко, разтвореното в малко вода нишесте, какаото и олиото.
Продължаваме да варим нашия шоколадов крем при непрекъснато разбъркване още около 10-12 минути до сгъстяване.
Сопваме постния крем в купички и след като малко се охлади, прибираме в хладилника за 1-2 часа.
Сервираме постен шоколадов крем с ябълки поръсен с нарязани орехи.