ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ В ГЮВЕЧ
Необходими продукти:
1/2 пиле (около 1.3 кг)
5-6 картофа
3 моркова
200 г грах от консерва
2 глави лук
3 скилидки чесън
2 кубчета пилешки бульон
400 г домати от консерва
олио
Начин на приготвяне:
Намазваме дъното на гювеч с олио. Изчистеното, измито пиле слагаме на дъното (големината на парчетата от пилето вие си ги определете). Изчистваме и измиваме морковите, режем ги на колелца и ги сваряваме за малко във вода, докато малко омекнат. Изчистваме картофите, лука, чесъна и ги измиваме, режем по на едро, добавяме ги към гювеча, също и омекналите моркови. Накрая заливаме с доматите и разтворените 2 бульона в 1 л вода. Слагаме гювеча на студена фурна, печем на 180 градуса до готовност.
Реклама
Реклама