Бананови палачинки
Необходими продукти:
2 бр. яйца
1,5 бр. банани
1 щ. бакпулвер
По желание:
1 пак. ванилия
масло (за намазване на тигана)
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват. Прибавя се бакпулверът (и ванилия по желание) и отново се разбърква. В друга купа бананите се намачкват с вилица. Не трябва да стават на пюре, нека останат малки парченца в сместа. Към бананите се прибавят яйцата и отново се разбърква. Тиган с незалепващо покритие се слага на котлона и след като се нагорещи, котлонът се намалява на средна степен. Слага се само по една супена лъжица от сместа, за да се обръщат лесно палачинките. Може да намажете тигана с малко масло.
Реклама
Реклама