Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/8236826 www.bgdnes.bg

БИСКВИТЕНА ТОРТА С МАСКАРПОНЕ

Необходими продукти:

пакет обикновени бисквити
200 мл прясно мляко за накисване

За крема:
1 пак пудинг с варене
400 + 100 мл прясно мляко
6-7 с.л. захар
3 с.л. масло
2 жълтъка
400 г маскарпоне
250 г заквасена сметана
боровинково сладко

Начин на приготвяне:

В малка тенджера или касерола се кипват 400-те мл прясно мляко заедно със захарта. В купа се разбиват двата жълтъка заедно с нишестето и 100-те мл прясно мляко. Прибавят се съвсем внимателно към тихо къкрещото мляко на котлона и се бърка енергично, докато сместа се сгъсти. Отмества се от котлона и се прибавя маслото; бърка се често, докато кремът се охлади напълно. В друга, голяма купа с вилица се смесват сиренето маскарпоне и заквасената сметана ( в никакъв случай с миксер). Лъжица по лъжица се прибавя от напълно изстиналия млечен крем и се бърка, докато двата крема се смесят напълно. На дъното на тавата се разстила тънък пласт от крема. Върху него се нареждат потопените за 2-3 секунди в прясно мляко бисквити. Следва отново ред крем, ред бисквити, ред крем... Най-отгоре, разбира се, трябва да остане плътен пласт от крема. Някъде по редовете бисквити се нанася тънък пласт от сладкото от боровинки, разредено с маааалко коняк или вода - толкова, че сладкото да се превърне в сос. Тавата трябва да се прибере в дъното на хладилника.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама