Орехови бисквити
Необходими продукти:
120 г орехови ядки
200 г брашно
120 г пудра захар
1/2 ч. л. бакпулвер
125 г краве масло
1 жълтък
1 с. л. какао
1 ванилия
100 г бял шоколад
50 г черен шоколад
кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
Орехите се изпичат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 15 минути, охлаждат се и се смилат. Смесват се с какаото, ванилията, пудрата захар, брашното, бакпулвера и студеното масло. Всичко се разбива добре, добавя се жълтъкът и отново се разбива. Тестото се разточва между два листа пергаментова хартия на тънка кора. Прибира се във фризер да стегне за около 10 минути. От него с помощта на формички се изрязват звезди, които се поставят в тави с незалепващо покритие. Останалото тесто се разточва и отново се изрязват звезди. Ако тестото е омекнало, сладките се оставят в хладилник за кратко. Звездите се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор около 12 минути, след това се охлаждат. Двата вида шоколад се разтопяват в отделни съдове на водна баня или в микровълнова фурна. Сладките се украсяват и се поръсват със стърготините.