ФИЛЕ ОТ ЛАВРАК ВЪВ ФУРНА
Необходими продукти:
4 бр. филе от лаврак
2 бр. лук, тънко нарязан
1 скилидка чесън счукан
1 с.л. каперси
6 бр. домати, нарязани
4 бр. черни маслини, нарязани
лимонова кора и
лимонов сок
1 ч.л. червен пипер
олио
сол
черен пипер
магданоз - за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Отрежете парчетата от фолио за печене, достатъчно големи, за да могат с тях да се увият парчетата риба. След това намажете всяко едно от рибните филета с олиото и поръсете обилно със сол и черен пипер, с нарязания лук, чесъна, доматите, каперсите, маслините и лимоновата кора. Залейте с лимоновия сок и поръсете с червения пипер. Завийте фолиото и печете филетата лаврак във фурната за около 15-20 минути. Отстранете фолиото и сервирайте рибата, поръсена с магданоз.