МУСАКА ОТ КАРТОФЕНО ПЮРЕ
Необходими продукти:
1,5 г сварени картофи
100 г топено сирене
50 г масло
50 г майонеза
500 г кайма
2 глави лук
1 бр. морков
250 мл домати за готвене
200 г кашкавал
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и се слагат намачкани в тенджера заедно с топеното сирене, маслото и майонезата. Отделно се запържват лукът и морковът, добавят се каймата и доматите. В йенски съд се слага повече от половината от готовото картофено пюре и върху него се разпределя каймата, отгоре другата част от картофеното пюре, поръсва се с шарена сол и леко се запича до полуготовност. Върху всичко се настъргва кашкавал и се запича. Може да си направите заливка и с бешамелов сос.
Реклама
Реклама