ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ
Необходими продукти:
10 средно големи картофа
150 г колбас
100 г кашкавал
100 г сирене
50 г масло
5 яйца
малко олио
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене. С вилица надупчете всеки на две-три места. Полейте с тънка струйка олио всеки и изпечете на 200 градуса в загрята фурна до омекване. Извадете ги и оставете леко да се охладят, но не напълно. Разрежете всеки картоф през средата, но не до долу и изгребете с малка лъжичка така, че вътре да остане кухина. В кухините сложете по 1/2 ч.л. масло. Смесете издълбаното с нарязан колбас на ситно, натрошеното сирене и накрая на 5 от тях настърган кашкавал. С останалите 5 картофа процедираме по същия начин, но слагаме по-малко плънка, за да има място за яйцата. Чукваме внимателно по едно яйце и връщаме отново във фурната всички картофи до стягане на яйцето и запичане на кашкавала.