Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/8143242 www.bgdnes.bg

Пате по страсбургски

Необходими продукти:

150 г пилешко филе
50 г кисело мляко
1 яйце
400 г краве масло
600 г брашно
6 г желатин (разтворен в 100 мл вода)
50 мл бяло вино
50 мл коняк
1 жълтък
50 г шамфъстък
50 г гъби (печурки)
50 г шунка
100 г гъши дроб
100 г кайма
5 г сол

Начин на приготвяне:

Тестото се омесва, като брашното се омесва с маслото, яйцето и киселото мляко. Накрая се слага солта и се разточва. След това готовото тесто се разстила във формата за печене.
Приготвя се маринатата, като в подходяща купа се смесват посочените продукти. Гъшият дроб, пилешкото филе, каймата и гъбите се мариноват.
Върху тестото се редят пилешко филе, гъши дроб, шунка, гъби, шамфъстък и кайма.
Завива се с тестото и се правят два отвора.
Тестото се маже с предварително разбития жълтък. Пече се на умерена фурна, при температура от 180 градуса до златисто.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама