Дробчета по селски
Необходими продукти:
пилешки дробчета - 500 г
чушки - 2-3 печени
моркови - 1 брой
гъби - 5-6 печурки
доматено пюре - 4 с.л.
червено вино - 50 мл
лук - 2 глави
червен пипер - 1 ч. л.
магданоз
черен пипер
Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.
В същия тиган сложете да се запържи нарязаният на полумесеци лук, след което настърганият на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.
Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.
Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.