Телешко рагу на супа
Необходими продукти:
телешко рагу - 600 - 700 г
ракия - 50 мл домашна
лук - 1 голяма глава
моркови - 1 бр.
картофи - 3 - 4 бр.
целина - корен и листа
домати - 1 бр.
черен пипер
сол
олио
лимонена киселина - 1/2 к.л.
Начин на приготвяне:
За да се свари бързо месото, е хубаво да се използва тенджера под налягане. Слагаме в нея месото, солта, три супени лъжици олио и ракията. Тя служи също за бързото увиране и придава специфичен вкус на супата.
Варим под налягане около 30 минути. Свареното месо го обезкостяваме. То трябва само да се отделя от кокала.
В бульона слагаме почистените и нарязани на едро лук, морков и корен целина. След като поомекнат, се прибавят нарязаните на по-големи парчета картофи.
Когато и те са почти готови, прибавяме и предварително смлян на дребно домат.
Накрая, когато е готова супата, я поръсваме с черен пипер, ситно нарязани листа целина и лимонена киселина.