Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/8082480 www.bgdnes.bg

Фахитас със свинско

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

свински пържоли - 500 г
олио - 4 с.л.
лимонов сок - от 1 лимон
риган - 1 с.л. сух
чесън - 1 ч.л. на прах
кимион - 1 с.л. смлян
пипер - 1 ч.л. червен
чили - 1 ч.л.
пипер - 1/2 ч.л. черен
сол - на вкус
чушки - 4 бр. разноцветни
лук - 1 глава
олио - 2 с.л.
тортили - 4 - 6 бр.
кашкавал - настърган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В купа или плик смесете олиото с лимоновия сок и подправките. Добавете свинските пържоли и добре ги оваляйте в маринатата. Приберете в хладилник за около 1-4 часа.
Почистете лука и чушките и ги нарежете на тънки и дълги лентички.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Добавете лука и чушките и ги запържете за около 10 мин. до омекване. Отстранете зеленчуците от тигана и сложете пържолите.
Гответе ги по 6 мин. от всяка страна. Извадете и оставете да почиват. Върнете лука и чушките в тигана да се загреят и отстранете тигана от котлона.
Нарежете свинското на тънки резенчета. Изпечете всяка тортила за по 1 мин. от всяка страна на котлона. Посипете с настърган кашкавал, сложете от зеленчуците и от парченцата свинско и прихлупете.
Сервирайте по желание със заквасена сметана.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама