Пай с круша
Необходими продукти:
3 яйца
4 круши
1 ч. ч. захар
100 г захар за карамел
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. брашно
1 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Разбиват се три яйца с 1 ч. ч. захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч. ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с. л. олио.
Готовата смес се излива в намазнена тава. Крушите се обелват и нарязват на тънки парченца на осмини. Редят се в два кръга върху сместа. Единият по посока на часовниковата стрелка, другият обратен, така че да се получи цвете.
Сместа с крушите се пече в загрята фурна на 180 градуса на вентилатор, долен и горен реотан. Необходимото време за изпичането му е около 30 минути. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов.
Докато чакаме паят да изстине, разтопяваме захарта на котлона - да се получи карамел. Заливаме карамела върху пая. След като карамелът изстине и попие добре, паят с круши е готов за консумиране.