Зелник
Необходими продукти:
кори за баница - 1 пакет
олио - 1 ч.ч. за пържене
мазнина - 1/3 ч.ч. за поръсване
кисела зелка - 1 по-голяма
праз - 2 стръка
Начин на приготвяне:
Скълцайте праза на ситно и го запържете с част от мазнината. Нарязаното зеле също запържете - затваря се с капак, за да се задуши.
След като зелето поомекне, си пригответе намаслена тава.
Подреждайте корите, като поръсвате с мазнина и през 2 кори поставяйте първо плънка от зеле, а после - плънка от праз.
Завършете зелника с 2 кори и нарежете на едри квадрати. Залейте с вода и поръсете с мазнина. Изпечете зелника до зачервяване.
Реклама
Реклама