ПОСТЕН СЛАДКИШ С ТИКВА И ЧЕРЕН ШОКОЛАД
Необходими продукти:
1 ч.ч. тиквено пюре
1 ч.ч. соево мляко
200 г фини овесени ядки
4 с.л. мед
100 г орехи едро смлени
100 г черен шоколад
1 ч.л. бакпулвер
2 и 1/2 ч.л. канела
2 с.л. лимонов сок
щипка сол
Начин на приготвяне:
В купа се смесват сухите съставки (без шоколада). Прибавят се последователно пюрето от тиква, млякото и медът. Шоколадът се нарязва на ситно и по-голямата част от него се слага в кексовата смес. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в застлана с хартия за печене продълговата форма за кекс. Сладкишът се поръсва с останалия шоколад и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
Реклама
Реклама