РЪЖЕНИ ПРЪЧИЦИ СЪС СИРЕНЕ
Необходими продукти:
150 г ръжено брашно
250 г пълнозърнесто пшенично брашно
150 г меко масло
150 г пресносолно сирене
150 г крема сирене
150 г кисело мляко
2 с.л горчица
1/2 смляна люта чушка, 10 г амонячна сода, 10 г бакпулвер, 10 г сушени диви гъби, 5 с.л зехтин, 2 с.л прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Крема сиренето и пресносолното сирене се претриват с вилица. Добавят се омекналото масло, горчицата, мащерката, 1 ч.л сол, пюрето от чушка. Към киселото мляко се добавя амонячната сода. В брашната се добавя бакпулверът. Сухите диви гъби се смилат на прах в блендер. Към сиренената смес се добавят киселото мляко, 2 с.л. зехтин и гъбите. Добавя се половината от брашната и се разбърква. С останалото брашно се измесва меко тесто. Разточва се и се нарязва на ленти. Намазват се със зехтин и се поръсват с мак или сусам. Пекат се.