Супер крехко агнешко на фурна
Необходими продукти:
агнешко месо - 1 кг
сол - на вкус
червен пипер - 1 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
олио - 50 мл
Начин на приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на порции - така по-добре се изпича. Смесват се олиото, червеният, черният пипер и солта.
Всяко парче се намазва добре с получената паста, като се натрива. Нарежда се в тава, сипват се два пръста вода.
Реклама
Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна за два часа. Колкото по-бавно се пече, по-крехко става.
Сваля се фолиото и се запича още малко за златиста коричка. Поднася се с дроб сарма, зелена салата или ориз.
Върви както с червено вино, така и с биричка.
Реклама