ЗАДУШЕН ЗАЕК В БИРА И МОРКОВИ
Необходими продукти:
1 бр. заек
3 големи глави лук
3 бр. големи моркови
3 скилидки чесън
4 с.л. с връх брашно
1 с.л. червен пипер
500 мл бира
3 стръка целина
черен пипер, чубрица, сол, олио
2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
За канапето - нарязаният на едро лук и нарязаните на колелца моркови и чесън се задушават в олио, колкото морковите да си пуснат характерния оранжев цвят. След като се задушат лекичко, се прибавя целината и продуктите се разпределят равномерно в тава. Сос за овалване на парчетата заек - брашното, червения пипер, 1 с.л. олио, черен пипер, чубрица и малко от бирата се разбъркват добре до получаване на смес, малко по-гъста от боза. Парчетата заек се посоляват на вкус, овалват се в сместа и се нареждат върху канапето от задушените зеленчуци. В тавата се изсипва останалата част от бирата и се добавят дафиновите листа. Завивате с фолио и печете за час и половина.