Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7975060 www.bgdnes.bg

ЗАДУШЕН ЗАЕК В БИРА И МОРКОВИ

Необходими продукти:

1 бр. заек

3 големи глави лук

3 бр. големи моркови

3 скилидки чесън

4 с.л. с връх брашно

1 с.л. червен пипер

500 мл бира

3 стръка целина

черен пипер, чубрица, сол, олио

2-3 дафинови листа

Начин на приготвяне:

За канапето - нарязаният на едро лук и нарязаните на колелца моркови и чесън се задушават в олио, колкото морковите да си пуснат характерния оранжев цвят. След като се задушат лекичко, се прибавя целината и продуктите се разпределят равномерно в тава. Сос за овалване на парчетата заек - брашното, червения пипер, 1 с.л. олио, черен пипер, чубрица и малко от бирата се разбъркват добре до получаване на смес, малко по-гъста от боза. Парчетата заек се посоляват на вкус, овалват се в сместа и се нареждат върху канапето от задушените зеленчуци. В тавата се изсипва останалата част от бирата и се добавят дафиновите листа. Завивате с фолио и печете за час и половина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама