Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7975035 www.bgdnes.bg

Сочни зелеви сарми с кайма и ориз

необходими продукти:

1 кисела зелка

1 глава лук

1 морков

400 г говежда кайма

1/3 чаша ориз

3-4 супени лъжици доматено пюре

3-4 супени лъжици соев сос

олио

сол на вкус

меланж от подправки - черен пипер, червен пипер, джоджен, чубрица

дафинов лист

2-3 стръка пресен магданоз

кубче телешки бульон

Начин на приготвяне:

Листата на зелката се отделят внимателно. Нарежете лука и моркова на ситно. Каймата се омесва с малко вода и подправките. Загрейте олиото в тиган. Запържете лука и морковите заедно с каймата. Добавете кубчето бульон, пюрето и соевия сос. Разбърквайте непрекъснато. Измийте ориза и го добавете да се запържи. Отстранете го след няколко минути.

Увийте плънката в сармите. Подредете ги в дълбок съд като на финала ги затиснете с чиния. Залейте ги с подсолена вода, колкото да залее сармите. Варете на слаб огън до готовност, или около 60 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама