Гювеч с телешко
Необходими съставки:
телешко месо - 600 г
олио - 100 г
лук - 2 глави
домати - 4 бр.
картофи - 250 г
чушки - 5 бр.
патладжани - 2 бр
бамя - 1 ч.ч.
магданоз - 1 връзка
черен пипер
сол
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 200 мл
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на порции и го запържвате леко в сгорещеното олио. След това добавяте лука, нарязан на ситно, и го задушавате до омекване.
Подправяте ястието със солта и черния пипер, след което прибавяте нарязаните на кубчета патладжани, картофи, чушките и бамята, почистена от дръжките.
Изсипвате гювеча в тава. Покривате го със ситно нарязания магданоз. Печете ястието до пълното омекване на месото и зеленчуците. Готовия гювеч заливате с паста от разбитите яйца и мляко и го запичате за още 15 минути.
Реклама
Реклама